اطلاع رسانی
بِسم الله وّ بِالله ولاحَوْلَ وَلاقُوَّهَ اِلاّ بِاللهِ اّلعّلىِ العّظیم تَوَکَّلْتُ عَلَی الْحَیِّ الَّذی لایَمُوتُ وَ اَلْحَمْدُللِهِ الَّذی لَمْ یَتَّخِذْ صاحِبَهً وَلا وَلَداً وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَریکٌ فِی الْمُلْکِ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبیراً.
آیت الله محمود محقق دامغانی ( موقنیان ) رحمت الله علیه

زندگینامه

آیت الله حاج شیخ محمود محقق دامغانی (موقنیان) در سال ۱۳۱۳ شمسی در کلاته رودبار دامغان در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد. پدر ایشان مرحوم ملاشعبان از مداحان اهل بیت (س) معظم له را در سن ۷ سالگی به مکتب فرستاد. ایشان تا سن ۱۵سالگی در دامغان علوم مقدماتی حوزه علمیه را فراگرفته و سپس به کوهسان بهشهر عزیمت نمود و در نزد عالم بزرگ و شهیر حضرت آیت الله شیخ محمد کوهستانی (ره) به مدت ۳ سال تلمذنمود.
آیت الله محقق در ادامه به حوزه علمیه مشهد مقدس رفته و طی ۱۰ سال در نزد آیات عظام شیخ کاظم دامغانی ، شیخ هاشم قزوینی , فقیه سبزواری به تعلیم و تربیت خود پرداخت و علوم حوزوی از جمله در درس خارج مرحوم آیت‏ اللَّه میلانی از اول بحث اجتهاد و تقلید شرکت و بهره‏مند شد و نیز از نزدیکان و همراهان آیت الله خمینی (ره) در عراق و نجف اشرف بود.
این عالم ربانی برای فراگیری دروس خارج به حوزه کهن نجف اشرف رفت و در جوار بارگاه نورانی حضرت علی (ع) در کرسی درس اعاظم آن حوزه مقدس به ویژه حضرات آیات روح الله خمینی، سید محسن حکیم، سید محمود شاهرودی و ابوالقاسم خویی ۱۰ سال به تلمذ پرداخت و بهره های فراوانی را کسب نمود تا در سن ۳۷ سالگی موفق به اخذ درجه رفیع اجتهاد گردید.
باشروع فشارها و تنگناها و اخراج ایرانیان توسط حکومت بعثی عراق در دوره حسن البکر , مجبور به ترک عراق و اقامت در شهر مقدس قم گردید و در آنجا در درس آیت لله العظمی گلپایگانی و آیت الله العظمی مرعشی نجفی شرکت جسته و به مدارج عالیه علمی دست یافتند.
مرحوم آیت الله محقق چندین بار در دوران قبل از انقلاب از سوی حضرت آیت الله خمینی (ره) جهت امر تبلیغ و ارشاد مردم , به کشورهای هند و پاکستان اعزام گردید.
طی ۵۰ سال در زادگاه خود و دیگر نقاط کشور به امر تبلیغ و نشر شریعت محمدی (ص) پرداخت و کارهای زیادی از قبیل کمک به ساخت حسینیه، مسجد و مراکز علمی و فرهنگی و خیریه و نیز کتب ارزشمندی همچون: ماده علیه مادی , فلسفه احکام در سه جلد , نجوم و اختر شناسی , اطلاعات عمومی و تالیفات بسیاری که بدلبل نداشتن بودجه کافی موفق به نشر آتها نشدند از خود برجای گذاشتند.
سرانجام معظم له پس از عمری خدمت در راه ترویج احکام و شریعت اسلام و سیره نبوی از جمله ۴۰ سال تدریس فقه و اصول خارج و تربیت شاگردان توانمند بسیاری که تا هنگام رحلت ادامه داشت، درغروب سه شنبه سوم رمضان المبارک همزمان با شروع اذان مغرب در منزل خود در شهر قم ندای حق را لبیک گفت و به معبود خود پیوست.
پیکرمطهر این عالم ربانی پنج شنبه مورخه ۱۲/۴/۹۳ مصادف با پنجم رمضان المبارک در شهر کلاته رودبار شهرستان دامغان و با حضور پرشمار مردم قدر شناس و روحانیت معظم تشیع و در مسجد حامع امام حسن عسگری ( ع ) که خود بانی تاسیس آن بودند به خاک سپرده شد.
روحشان شاد و یادشان گرامی باد.

اجازه نامه های اجتهاد

لینک مرتبط :  تصاویری از مراسم تشییع پیکر پاک ایشان